Jumaat, 14 Disember 2012

Minggu Busssyyy datang!!!

........
aduhai..
Cik Hayda tak tahu nak buat ayat starter kali nie... xder idea... hehe
okeyh2... better Cik Hayda terus ke agenda utama Cik Hayda pagi yang sejuukkkk ini!
iaitu pengeposan gambar-gambar...

yaa...
Cik Hayda memang takder kerja lain selain masokkan gambar-gambar aktiviti harian Cik Hayda..

hah... dah lama tak mengupdate blog Udoh Cik HAyda ni..

Minggu Busssyyy Cik Hayda datang lagi...
hurm... so, sebab tu lah Cik Hayda tak dapat nak update blog selalu...
okey... kali nie..Cik HAyda malas nak bercakap banyak nie...

so.. bila daa rehat.. and dapat minggu yang sangat2 free bagi Cik HAyda ..
although masih banyak lagi esemen dan projek yang tergendala,... But i need to rest to...






Gambar ini di ambil semasa Cik Hayda baru balik dari beli barang untuk 'Hamper' yang akan di berikan kepada peserta yang hadir untuk program kami nanti..
tuu kereta Abang Yusuf selaku timbalan Presiden sekaligus merangkap DRIVER kami! hehe... pergi beli barang ngan keta dia laa... hehe.. tengok tu 'SI KUNING' tuu... penoh dengan barang... dah laa tudung Cik Hayda satu set ngan keta dia..huhu...
penat dan epy sangat2~!!

hehe... ok2..
okeyh.. masa ni.. Cik Hayda baru dapat masa free untuk rest2 dan buat esemen... tapi Pengarah talipon arahkan suruh pergi beli barang... huh! terpaksa lah Cik Hayda tinggalkan sekejap dan curi masa nak beli this kind of thing.... soo... no esemen again... 


Kacau jangan tak kacau ~ Cik Hayda bersama dengan Abg Yusof...
ini adalah Program As-Syura anjuran ADHOC ANAK KELANTAN UUM... Cik HAyda pon amek bahagian jugak... tu haa Cik HAyda ...sedang kacau Syura tu.,..
penat tau kacau Syura tu... kena laa kacau-kacau selalu sebab tak nak menda alah tu hangit... 
so... maybe nak buat benda nie mungkin rumit sikit..
tapi bila dah bekerja sama macam ni rasa seronok plak kan..

kacau Assyura Kelantan ~ with Ayu kembar Cik Hayda!

...okeyh...

ada jugak Foreigner yang join program kami nie... 
pernah satu kali masa nak makan.. pakcik 'porayner' nie tanya 'budu' tu pedas ke tak..?.. So.. Cik HAyda dengan semangat jawap kot bahasa inggeris.. bla2..bla2.. dok promote budu nie sedap... sekali...

Cik Hayda : Please try this... we call it budu.. have u try this sir.. ? its to delicious! its not spicy... 

PAkcik Porener: owh... sar yaa ti daa bowley marr kann paydas2.. nanti sakeyt payroott...  

Cik Hayda pon.. pengsan laa kat tempat kejadian akibat terlalu malu! ahahahha

Nak jugak Cik Hayda perkenalkan Syura Kelantan nie kat readers semua... Syura kelantan nie di perbuat daripada daging, beras, ubi kentang, jagung, kelapa parut, kacang hijau, gula (is the most impotant one) santan... dan banyak lagi barang-barang lain.. nie semua bahan utama je laa... banyak lagi sebenarnya... tao... sebab tu Syura Kelantan kaler dia hitam.. sebab kami letakkan daging... pernah rasa tak..? haa..
for those who tak pernah rasa lagi Syura Kelantan... ambek2 lah join Kalau ada program ya... SANGAT SEDAP!!!! 

plisss try! hehe ...



 ..huh..
penat tao kacau Syura nie... berpeloh dan pedih mata Cik Hayda...
penat!... penat..! penat!... 
apa???

okey laa.. okey laa...
Cik Hayda mengaku laa.. Cik Hayda amek gimik untuk amek gambar sahaja.. tapi sempat laa kacau setengah jam... sebab masa tu hari jumaat kan...
hamba Allah yang lelaki nie pergi laa tunaikan kewajipan... 
so kami yang pempuan ni laa jadi hebat plak..hehe

Sebelah Cik Hayda (Bendahari)  adalah ..kak Nurfa Mat (Setiausaha) .. Kak Farhana( exco akademik) Yana(exco kebajikan)
UITM SHAH ALAM
8.00 a.m - 7.00 p.m
8 Disember 2012

 ha....
nak di jadikan cerita pulak... selepas sahaja program As-Syura tu.. sebenarnya malam tu Cik Hayda sepatutnya masih ada lagi satu program yang kena handle iaitu program Solat HAjat bersama Imam MUda Najdi..

tapi tiba-tiba Cik Hayda dapat panggilan daripada Setiausaha ADHOC untuk bergegas bersama dengannya ke UITM SHAH ALAM untuk satu program KONVENSYEN HIMSAK...

sepatutnya Cik HAyda bertolak pada malam tu.. tapi bila buat panggilan Syarikat Bas yang kami handle ada problem..so.. 3 buah bas yang kami hantar ke program tu,, satu bas harus bertolak pada waktu petang.. yang dua lagi bertolak lepas abes program Solat Hajat tu... aduhai.. penat sangat2!

terpaksa laa Cik HAyda ke dewan penginapan dan kemas barang apa yang patut terus naik bas pukul 6 petang... 
Cik HAyda tak sempat mandi and tukar baju pon tahu tak..hehe(rahsia key)

hehe... tu Cik HAyda... yang kat depan nie... Cik Yana Comel! my best friend!! ehehe.. yang lain tu akak-akak dan abang senior...

selepas berakhir program tu semua... Cik Hayda ingatkan dapat rest dah.. bayangkan pergi UITM tu hari jumaat petang... malam sabtu daa bertolak balik... Cik Hayda ada plak presentation pukul 8 pagi tahu tak..uuhh..pening kepala ku!!

dalam beberapa kali duk meeting untuk next program.... akhirnya... hari kejadian dah tiba...
untuk program seterusnya.. Cik Hayda adalah PEMANTAU bagi AJK Cenderahati dalam program
"MAKAN MALAM ANAK KELANTAN 2012'

disamping menjadi pemantau tu..Cik Hayda di minta untuk menjadi MC atau pengacara majlis pada majlis yang Grand tu...
jadi lah Cik Hayda... cik HAyda tak Simpan satu pon Gambar Cik Hayda jadi MC malam tu.. xpe lah...Cik HAyda upload gambar lain....




...program ini telah di hadiri oleh seramai lebih 800 orang peserta...satu sambutan yang sangat menggalakkan..!!
huh... lepas beberapa bulan bermeeting untuk event nie.. akhirnya!! berjaya!..
Sebagai MC pun... Hayda bangga sangat-sangat bila duk atas pentas tu tengok jumlah peserta yang sangat ramai ini...

Dato' Makhtar selaku VVIP kami pada malam itu sangat berpuas hati..
alhamdulillah...
setelah penat lelah kami untuk event nie... berjaya juga...
bukan senang tao nak kumpul peserta seramai ni.. tambah2 lagi malam tu ada bola
Malaysia VS Thailand!
cabaran! huh!.
huuu/..

okey... Cik Hayda rasa itu sahaja.. setakat termampu... dah lenguh Cik Hayda duk Download gambar... dah la broadband nie sangat2 slow,,huh!


kepala Cik Hayda yang pusing-pusing akibat terlalu sibok!
sampaikan esemen banyak yang tertangguh! huh! sekarang waktu untuk pulun!!! nak exam dah!! eheheh

bubye!!

7 ulasan:

ketikketok berkata...

Adakah saiz jadi faktor pertimbangan anda? OMG kini di S.Alam sedia membantu. Lawat I AM GORGEOUS

Khairul Anwar Jaafar berkata...

nice..cantik bile duk kacau suro..patut sedap pn..slps sie kacau sy take over kacau suro 2 smpi masak..hehehehe..haaa kantoi xmandi mase p uitm hari 2 ekk..ptt bju sme jek..yg mlm jd MC u r the best..suara mantap..mmg terbaik lah awk jd MC...harap event coming soon jgn takut nk jd MC..

<>

Tanpa Nama berkata...

hehe..ksah yg mnarik..trutamanya psal promote budu kpd pndatang asing tu..skali dia ckp bnyi mlayu dh..hehe..pape pun ksah di blog awk kli ni sgt mnarik..khusyuk sy mmbcanya..nti slalu2 lh update blog ni ek..msti rmai pmnat yg mmbca nya..sy pmnat stia no 1 blog awk..best sgt2..

Je nA berkata...

www.nukilan4u.blogspot.com

aku NUR HAYDA berkata...

haha... owh.. ada kat situ jgk yaa... :) .. ya tq2! jadi MC pon sbb terpaksa... tp ALHAMDULILAH.. sudah abees program untuk sem nie... sem depan bakal menyusul! tq baca ..huhu..salu2 baca ...:)

aku NUR HAYDA berkata...

haha... tq.. tebal muka kot masa tu...tp bangga sgt2 sbb dia fasih bahasa melayu.. and selalu saja nak join program anjuran ADHOC kami... lain kali kalau jumpa mat saleh lg sy nak bcakap bahasa melayu trus...:) tq suka baca...trus baca ya!!

aku NUR HAYDA berkata...

oredy jd followers blog kamuu...:)nice...tq...