Rabu, 29 Januari 2014

Manusia berwajah BARBIE

 “Harimau mati meninggalkan Belang… Hayda mati nak tinggal nama meyh”
Hahaha

Haaa sebelum setat menaip !... nah hamek satu peribahasa tu dulu…

Haa!! Better uols baca tajuk leklok dan pastikan sebutan dan grammar korang tu betul bila menyebut !! manusia berwajah BARRRRRBIEE… bior jelas bunyi getarrrrrr “RRRRRRRRR”…. Tu ye… Qolqolah Qobra tu !! hehe jangan buang bunyi RRRR tu… lain macam lak bunyi nya kranx!!…. Hayda not responsible for that! Dosa sebut minatang tuu oke… (kata Kakak Hayda pada satu masa dahulu … so dets why laa sebut Cik ‘B’ je) hehehe…Oke…
guess what... ni barbie ka manusia??? oke.. this is real life human.. guna plastic sufery seluruh badan semata-mata nak transform badan jadi macam barbie... that is why Hayda cakap... Barbie tu ada  in real life...

Tak percaya lagi?? oje.. u'ols boleh search nama dia kat google image
VALERIA LUKYANOVA  (RUSIA mariii)
Dia ni taksub sangat sampai la nak transform dia pun jadi baRbie..kat sbelah tu taksub nak jadi ANIME... Hayda lupa pulak nama dia...

So..
Tajuk kali ni bagi Hayda laa.. not bad laa tahap interesting memandangkan.. ramai manusia manusia kat luar sana memandang kepada kesempurnaan…
Kesempurnaan yang sangat sempurna !! tuu diahh!
Hahaha

Ada yang memilih… tuu diaah..kalau nak bini.. haa ..

nak yang tinggi lampai… nak yang hidung mancung… nak yang muka bujur telur… kulit macam kulit telur… berlesung pipit….pipi pauh di layang… body fewwwwh.. mesti nak yang cam gitar…. Mata besar … bulu mata lebat… eyh… oghe kelate kata “xleyh teqq” .. sebab sangat sempurna… !!!

Bagi yang Gurl pulak.. nak laki yang ensem… hidung mancung.. rambut pacak .. belah tengah pun ada… tinggi… dada bidang… badan ketak-ketak… misai… janggut sejemput lah.. apa lah.. itulah..ini lah… haaa…eyh..

TAPI kan… Gurl ni jarang memilih…. Betul tak cik kak cik-kak sekalian??... gurl ni tak memilih… korang pandai ayat… (ayat mesti mao power!) … korang wat mulut and muka manis sikit… kenyit-kenyit mata sikit… da si gurl ni jatuh hati… fuh.. yang cun cun lak tuh jatuh hati…. Cayaqq aty baq ang!!

Teringat pulak cikgu Hayda penah cakap…
“bila tengok banyak2 couple..jarang la nak jumpa kedua pasangan tu sama Cantik sama padan”

Korang pun tanpa disedari mesti penah jugak terlintas kat aty ayat camni if korang jumpa couple yang TIDAK sama cantik dan TIDAK sama padan..

Ayat lelaki :: “eyh.. tengok tu… tudiaa…. Pempuan tu.. cantik gilerr… putihnya.. tinggi nyaa… tapi yang jalan kat sebelah dia tu pakwe dia tu… halamakkk…. Camne leyh couple ngan mamat camnih… rambut panjang tak bersikat… suar carik-carik…itam … pendek lak tuh! Lagi sesuai minah ni ngan aku!”

Ayat pempuan :: fulamakk… ensemmm nye mamat tuuuhhh… tinggi… putih.. rambut pacak.. macam korea ooo!!!... tapi awek dia urmmm… urmm.. urmm… boley la.. urmm.. tapi kenapa berisi,.. err,,, gemukkk kot.. er… urmm.. err…”

Haa… betoi idak…. Betoi idaakk????
((p/s ::: maaf Takde kaitan sama ada yang masih hidup ataupun yang telah mati ataupun yang tengah menggelumpoq guling-guling sebab terasa tu tiru ayat korang.. nampak jahat sikit ayat tu… tapi betul x korang penah cakap???!! Ngaku cepat!))

Tettttt!!!! Tamat bab kerutuk kerutuk orang tu.. bab muhasabah diri pulak!..

So…
Moral of the story here..

Ramai yang duk habaq mai… manusia tak sempurna.. manusia tak sempurna…kan? .. 
TAPI bagi Hayda…
Manusia adalah makhluk ALLAH yang paling sempurna.. sangat sempurna…CUMA… setiap manusia itu ciptaannya berbeza.. ada yang rendah.. ada yang tinggi… ada yang putih… yang itam manis… idung penyek.. idung mancung.. kurus gemok.. bulat,,petak (opps ada ke petak) hehe

SUBHANALLAH.. ya Allah.. Maha suci Allah…

Cuba bayangkan .. perbezaan-perbezaan ini digabungkan… hasilnya? CANTIK!!! Contoh.. Gurl putih… Boy Gelap sikit… Anak depa nanti… ?? campur dua tu jadi manis!... Allah dah buat yang terbaik… kalau korang sama jer semua… apa yang menariknya???? Dah sama cam muka korang…tengok je la cermin.. betoi idok??? Hehhe

Ini Cuma pendapat naif Hayda… hehe..kalau korang tak suka takpe..! korang pun punya pendapat masing-masing kan???

Tapi yang kes tak leyh terima kenyataan pun banyak jugak… kes Plastic Surgery… fuhhh!! … femess Uuuuu!!  Takleyh terima kenyataan idung dah penyek… mata dah sepet…. ni kes lagi terok… haha… Mintak jauh la noh..

Awat… depa ingat.. dah buat plastic surgery tu.. anak depa jadi lagutuu jugak kaa…..!? dak aihhh.. anak depa ikot baka laa…  dah baka mata sepet… emh ..buat p laa surgery bagi mata bulat cam bola sekalipun… sepet jugak mata anak ampa nanti…

Hehe… ikhlas cakap.. Hayda juga manusia.. punya kekurangan.. banyak kekurangan…banyak! tapi Alhamdulillah… dengan kekurangan –kekurangan macamni lah buat kita jauh dari sifat RIAK… wana’Uzubillah.. Allah benci sifat riak..





let me introduce my teman-teman ku yang comel semuanya.. diriku punya kekurangan... korang lah yang menyempurnakan kekuranganku nie dengan kelebihan korang... thanks alot my gurlfrens!! love u!!

                                  Until then !! bye !!! hehe …love u ol!


2 ulasan:

rizan razi berkata...

wah... ada gmbr kiter la.. hihi...

rizan razi berkata...

wah.. ada gmbr kita la.. hihi