Rabu, 22 Disember 2010

Explorace PRD by BLOCK....2nd places...



Hai... =)
As the starter of my blog...I nak minta maaf sangat-sangat jika I ada tersalah eja nanti.. I tak hafal sangat lagi kedudukan huruf pada keypad Laptop kesayangan I nie...=(..heee..
Sorry for all the mistake that i've done...thanks you..=)...

Okey..again I would like to say hi to the readers... HAI??
Pada hari Ahad, 19 Disember 2010 pada baru-baru ini...Pembimbing Rakan Dinamik atau lebih dikenali sebagai PRD ..Telah menganjurkan satu aktiviti beriadah sambil belajar di sekitar Kolej Matrikulasi Perlis..Aktiviti tersebut adalah Eksplorasi PRD...

Bersempenaan dengan itu..setiap blok diwajibkan menghantar 8 orang wakil untuk menyertai pertandingan...Pada masa itu, I tak tahu apa-apa...dengar jer nama I dah di daftarkan oleh kawan-kawan i ni..pada awal nya..agak keberatan jugak..=)
tapi..lastly...we enjoy it!

Hee..okey2...cerita I bermula begini....huuu..~

"twinkle-twinkle little star.." (bunyi lagu dari alarm clock fon I daaa)

Kedengaran bising kat ujung telinga I ... I dengan mata yang tertutup..try2 nak capai fon tu..argh! bising tau tak...hee...kacau mimpi I jerk....

Fokus on the screen...hum....Arghhh!!!! its already 8.00 a.m! i"m late!!
kami janji nak jumpa kat Foyer pada pukul 8:15 aduhh....

I dengan kawan I terus pergi bilik air...Untuk pengetahuan you all semua...memang bilik air banyak...tu diaa...berderet! tapi hampeh.....3 ajer boleh guna....haha...kam mandi sikit-sikit sorang ajer laar...huh!

berlari kesana kemari nak pakai baju..nak TOUCH UP....nak...em..nak...haa..macam-macam laar!... lastly pakai tudung,,,huh!

My friends and I terus lari pegi ke tempat yang dijanjikan...

Lari...lari....Lari...fuwh......

sampai ajer kat sana..kami paling lewat..huuu~ takut... + excited..!

GAME START :



Yang depan sekali di beritahu Satu ayat yang hampir sama bunyi nyer...I masih ingat lagi bunyi ayat tuuu...

"Pak JOo makan Benjoo kat negeri Johor"..

tu dia..bunyi mudah tao..tapi kami kene ingat ayat tuu until last game...tao..haa...bayangkan laar...game start pukul berapa..last-last tu baru kami boleh bagi Password tuuu..tao...

ayat tuu di transferkan ker belakang sampai laah yang ujung sekali..semua harus ingat tao...haa.
yang pasti, bukan I lar Yang dok belakang hari Itu..

TUGASAN PERTAMA :

Kami di beri tugas pertama...yang bertulis ...

1)  OUT OF SERVICES...
       ~ Kami terus menjerit ramai-ramai... BANK!!!!
       Kami berlari menuju ke ATM yang berada berhampiran dengan MM..(Mini Market)
       bayangkan, kata kunci cuma satu...what should we do???
       cari punyer cari..rupanya...diorang tidak duduk di situ..tapi kat sebelah nuuuh.. Bengang!
       sabar......hehee....
       punyer laar penat kami berlari....tao... di situ..kami di beri tugasan kedua...

TUGASAN KEDUA :

2) MENYANYI...
~Kami dapat tugas suruh menyanyi..TAPI!!!! bukan lagu sembarangan tao...haa
kami dapat satu patah perkataan...BUDU....aper kami nak dengan perkataan budu nie... kami buka sampul yang satu lagi.... tertulis "LAGU JANGAN PANDANG-PANDANG"
wah..lagu....kami di denda menyanyi lagu berpandukan lagu tuu tetapi menggunakan ayat dan perkataan yang berkaitan dengan BUDU! ..NAH.... matiii...hee

tapi takperr....oghe KELATEA in the house!!! hehe... I laar orang kelantan soo I try decorate lagu tuu...hurmm..tak pandai sangat tapi... nak cukup syarat tugasan...! heheh
dengan itu berbunyi laah lagu itu sebegini....

" KALAO MAKEY budu jangey makey banyak-banyak.."
"kalao makey banyak you will get darah tinggi.."

Haaa..short cut jeer tuuu..takleyh panjang-panjang nanti ujan budu plak! huuu~

dari situ..kami di beri tugas ketiga ...

TUGASAN KETIGA :

3) TEKA TEKI TEKU...
~Tugasan ini bertempat dekat bilik makmal komputer atas nuu..
di situ ada 2 orang yang menunggu kami.. kami di minta untuk memilih satu sampul nie..
lepas itu kami harus memilih salah seorang antara kami untuk jadi Heading...haaa! pastinya..sekali lagi not me!! hehe

Liyana jadi heading kami masa tuu..dia buka sampul tu lepas tuu kat situ ader satu perkataan,
dia dikehendaki membuat gaya..dan kami meneka nya..=)...
have fun!!! we enjoy the game!
kami berjaya meneka ke tiga-tiga objek itu....kami di berikan tugasan seterusnya...


TUGASAN KEEMPAT :

~BERGAMBAR...
Tugasan ini berlangsung di kafetaria Abang Din iaitu kafe B,...
tu dia..kami dari atas nuu..terus turun dan berlari untuk ker kafe tu,,huh! penat weyy..
Disitu...kami dikehendaki menconteng muka kami atau lebih dikenali sebagai bersolek!
hee...kami di beri WATER COLOUR, EYE SHADOW, dan beberapa alatan lain untuk di Solek,,,huhu... Have fun n enjoy it! bayangkan kat atas mata I ada kaler HIJAU dan BIRU..
kat pipi dah sama macam kucing dah! haaa...

begitu jugak my friends yang lain...colourful!! huhu..
selepas siap di solek......kami di kehendaki memasuki bawah meja yang sempit itu..bayangkan ... 8 orang...di bawah satu meja yang sempit...selepas itu!
Sesi fotografi bermula...! haha,,, dari situ kami di beri tugasan yang seterusnya...

TUGASAN KELIMA :

~CHAIR FEET...
Tugasan ini berlangsung dekat dengan pejabat..kat tepi tu ada padang...kami di beri 3 buah kerusi...dengan 3 buah kerusi ini, 2 orang naik atas kerusi, selepas itu di kehendaki meniti kerusi-kerusi itu sampai ke garisan penamat..sehinggalah...habis team kami...susah jugak dengan atas rumput yang licin lagi...usai itu..kami di beri tugasan seterusnya....

~ you all nak tahu tugasan seterusnya??? lagi mencabar...haaa...jadi ikuti yang seterusnya...
di sini I ada kepil kan beberapa gambar kami...selepas daripada eksplorasi itu..=)




kami lah penduduk blok b1!! find me!!

last word..ikuti aksi yang lebih mencabar lagi dari kami!!
Permainan di mulakan dengan permainan ntah aper2..I pn tak ingat..tapi gamenyer start cmnie...

2 ulasan:

NURA berkata...

salam sobat
duh cantik2 semua,mba dan temannya.
trims visitnya di Saudi Arabia dan follownya.
saya juga sudah follow balik.
salam kenal mba Nur.

aku NUR HAYDA berkata...

nura : terima kasih...saya juga sangat tertarik dengan blog anda..sangat menyentuh hati... yer..salam perkenalan...mba Hidayah..