Isnin, 4 Mac 2013

WE LOST!!! in The Lost World of Tambun!


aRghhh!!

We had lost!! We had lost!!

Oip laa… minah ni selalu buat provokasi sejak-sejak nak  PRU ni..kiki

Maaf yaa semua… provokasi tajuk tersebut adalah rekaan semata-mata..
Hehehee…

Sebenarnya kami pergi ke

“THE LOST WORLD OF TAMBUN”

waa… excited tiba2 Cik HAyda nak bercrita…
okeyhlahh.. kami pergi on 1st MARCH arituu…
saja  la nak habiskan duitkan duit…errmm… kenapa pelik??,, haha

Taa pernah pulak Cik Hayda ke sana sebelum ni.. ini pun atas dasar last decision yang Cik Hayda buat.. depa ni duk ajak lama daa.. tapi Cik Hayda tak dapat nak bagi keputusan .. and then bila masa esok daa nak pergi baru la Cik Hayda decide… and it was soo exciting to be there…waaa!!!

Huhu…
sebenarnya, xnak lah bercakap banyak sangat,, nak masok kan gambar jer let you know how happening kitaorang kat sana tao!!!

 !haa!
masa ni kami baru turun dari bilik... dok tunggu bas la konon... nak tahu apa yang berlaku... ??..

 !maafkan kami ya... kami tak dapat langsung menyembunyikan perasaan seronok kami ni untuk ke Tambun!.. sampai terpampang jelas kat muka kami ni...kuku!
 tak tahu la apa yang kami bincangkan masa ni.. macam-macam duk borak sepanjang menunggu bas... 
 1001 cerita tahu tak!!.. yang jadi problem nya kat sini , kenapa bas tak sampai lagi,,?.. kami walaupun masih tersenyum, dalam hati ada risau tao.. mana taknyaa..... bas janji kul 7.30.. tapi sekarang daa pukul 8!! arghhh.. apa jadik???


 haa.. tengok tu.. tengok tuu...
muka kami daa mula cuakk!!.
why is the bus didnt come yet!!...Cik Brokoli comel mula menelifon pengurus trip ni...
tapi!!!
tak dapat!! chitt!



 !sempat lagi berpossing dalam kerisauan!! huh
 !waaaa... suasana pagi yang sangat nyaman dan sejuk buat kami nak menikmatinya sanagt2!! so.. snap2! hehehe
kami sebenarnya telah ditinggalkan oleh bas tahu tak! grrr... sebabnya... pengurus tu tak bagitahu pon naik kat  mana-mana.. we're supposed naik kat Kachi Mall.. tapi kami tunggu kat DPP... how cruel isnt it.. so.. kami lewat la bergerak ke Tambun.. MUka sorang-sorang yang kat atas bas macam tak puas hati gila kat kami......huaaarggh! sebab diorang on tak sabar nak ke sana,,, n kami buat perangai plak!! heheh


 !FINALLY!!
kami sampai jugak setelah 4 jam lenguh badan kat atas bas... dan bermasam muka dengan budak-budak dalam tuh., lambatr gerak tadi.. !!

 hehehhe
Cik Hayda nak melaram dulu!!.kami da sampai...!!huhu anda bila lagi.!



 !ni lak.. Cik Kuning Oren...! ehehhe...
tengok la si kembar ni,, suweeet tak...huhuu

LOST WORLD OF TAMBUN!!


chiitt... sempat lagi merenyeh.. 
"eh... Cik Kucing,,, sudah lama tak jumpa... apa kabare,, sudah semakin gemokk sekarang ni haaa..."
(sambil pelok2 Cik Kucing - sahabat lama la katakan..)


Mereka semua yang sangat Chomel!!!

Haa..! ni yang paling bestt!..
aktiviti kat sanan sangat lah exciting!! heheh...



 !ini yang paling Cik Hayda suka!!
water Sliding... ntah apa ke nama orang panggil menda alah ni.. so biatr Cik Hayda panggil water sliding jer..heheh...!
sangat seronok u'ollsss...

 !ni dah laa gilerrrr tinggi nyaa.. huh! sangat laju sampai nak tercabut jantung dan hati kami ni...hehehhe.... pergh!! tapi sangat happening!!
seronok!! seronok!!!! yeyaaa!!!
!ni mineral hot spa.. perghh.. bayang kan... Cik Hayda and kawan-kawan berenang dalam air panas yang boleh kami masak megi kat dalam tuh.. tapi ianya sangat bagus untuk kesihatan..dan bila keluar ja badan dari kolam air panas ni, kami pergi foot spa kat sebelah sana.. tapi x snap pon..huhuhu...!! perghhh!!! sangat bagus untuk melancarkan perjalanan darah dalam badan dan yang penting!!!. otak mesti cair punya supaya kita pandai belajar.. tak lar blurr semacam masa kuliah! hehehe

 !Mula-mula...
takut gila nak naik...sebab tinggi sangat gelongsor air tu! tak macam gelongsor yang terdapat kat taman tu k.. haa. ni gingantic punya gelongsor!! yaww!!!!
sangat happening... tapi kami tak dapat amek gambar masa kami tengah main menda alah ni. alaaa ruginya... ada ja orang yang tolong amik kan gambar. but they sell those picture for RM 30 each.. so better, we dont buy... sebab mahal gilerrr!!! hurmm. kalau tak boley simpan kenangan!! huhuu

!takpa,... next time.. bila daa kawen Cik HAyda nak blan madu kat sini la... eh... bukan kat sini... water park is the same but on the other place!! oversea u'ollss... mana tahu.. boley honeymoon kat Disneyland plak ka,,,,
 sonok gakkkan!!! heheheh...
arghh!! Cik Hayda gila2 berteriak. malu pulak bila ingat balik... sangat seram masa berada dalam terowong tu.. and the paling gerun masa takder terowong tu... OPEN Jaa... rasa macam nak terpelanting ke bawah!! huh! scary! 
you need to try this once u come here !

kami jugak main journey kat lost world... kami duk atas pelampung,,, and then let it move by itself,, and kami dapat nikmati suasana "petting zoo" yang terdapat kat dalam tu.. bunyi gajah!! harimau!! ayam hutan!!! macam-macam!! buat kami takut dengan journey air tu. sangat panjang kolam yang ala2 sungai tuh... pergh!!

menikmati keindahan!! jadi! kami tak perlu berjalan pon untuk masuk ke dalam "petting zoo" utk melihat zoo kat sana. yang penting.. ada ular kat atas kepala!! heheheheheh

excited pulak aku bercerita... by the way.. korang semua kena rasa and bila kalau ada kelapangan... bawak family semua! okeyh!!

dari pukul 1 sampai lah pukul 5.30 kami berendam dalam air .. sampai lah kami ni kecut semuanya...!! huh... tiba masa untuk balik..

 . kami pon mencari lah cenderamata sikit-sikt untuk di jadikan kenangan... tapi tak dapat nak beli banyak pon.. sebab sangat mahal.. bayangkan key chain yang supposed to be RM1  jadik RM6.. so.. memang tak la kami nak belikan untuk coursemate and roomate jgak...huhu... tapi... next time bila Cik Hayda gie
 "padang besar" (PERLIS) Cik Hayda beli banyak-banyak untuk korang yaaa....hihi



kami tak mampu nak beli banyak jadi kami bergambar je la kat cenderamata yang gileeerr mahal tuu.. tu je la yang termampu...huhuuhu... tapi cenderamata tu sangat cantekk.. menambat hati..... 
heheheheheh
kami lagi canteekk dari cenderamta tu...
ada betoollll jugakkan???? hehe

 ... this is the best part!! waktu untuk merenyeh2... dan mengada-ngada kat depan kemra!! hahaha...
.. haa.. ni diaaa dua pepatung yang comel ! cuba perhatikan... mata diorang... macam mata pepatung kan??...(salah satu pet yang terdapat kat petting shop) hahahaha
sorry dear !!
 pepatung kuning merah sorang dan pepatung pink sorang!! 
hahahaha
sila terbang jauh2!! kikikiki

!ni pulak pepatung kuning yang akan menjadi hidangan naga!!! grrrrrrrr...!!
tak lama dah nak kena ngap budak nih... cepatlah ngap budak ni... sebab dia banyak isi!!! heheheheh

what a beutifull view right???
tengok tuh mereka menggedik! heheheh disebalik kucing nih sebagai pak guard!! 

"ini lah.. barisan kita...yang ikhlas berjuang"...
"siap sedia berkorban... untuk ibu pertiwi..."
ceeeyyyy!!!... 
ni adalah kucing-kucing yang telah banyak memberi jasa pada satu ketika dahulu..
dikatakan.. kerana itulah mereka telah di beri penghargaan dan telah di patungkan kat sini...
haaa.... percaya atau tidak.. korang daa kena tipu!! weekkkk he
taklah... sebenarnya iini adalah tugu memperingati kucing ni sebab kucing ni lah yang bina water park ni! hahaha
kena tipu lagii..
sebenarnya...
mana lah cik hayda tahu! hahah

now....
its time to go...
ada kelapangan dan ada 'duit' lebih kami akan datang lagi...
hehehhe
sebab no money no talk.. eh.. apa lak.. no money no tambun okeyh!! hhahaha
kita jumpa lgi TAMBUN!!

grab every opportunity kat Universiti ni.. lepas nih taa boley daa.. betol tak...
tiap kali ada peluang.. buat jer... taow... huhu
Cik Hayda blahh dulu..
bubye!!!

2 ulasan:

rizan razi berkata...

nk ole2... wek :P

Siti berkata...

happy semuanya :)